La producció ecològica és un sector de gran qualitat que presenta un increment, tant en superfície com amb un nombre d'operadors que treballen en aquest model, i una major demanda d'aquests productes per part dels consumidors. En aquest curs s'explica la normativa europea d'Agricultura Ecològica, els aspectes tècnics bàsic perquè els productors agrícoles puguen iniciar-se en el cultiu. Entre altres temes, es desenvoluparan les tècniques de fertilitat orgànica, els principals indicadors de la vitalitat del sistema o els problemes sanitaris i les seues solucions ecològiques.
Aquest curs és gratuït i consta de 15 hores, l'assistència a la totalitat dóna dret a l'obtenció del corresponent certificat.
programadilluns 17/06/1918:00 a 19:30 Certificació i control en AE. Normativa. Vicent Bernia.Tècnic CAE-CV
19:30 a 21:00 Experiències locals en A.E. Producció i comercialització. Jorge Francés. Agricultor expert de la comarca
dimarts 18/06/1918:00 a 21:00 Disseny de sistemes agroecològics. Cobertures vegetals i bardisses. Fernando Amorós - EEA Carcaixent
dimecres 19/06/1918:00 a 21:00 Sanitat en cítrics ecològics. Estratègies de control de plagues. Alfred Rubio - EEA Carcaixent
dijous 20/06/1918:00 a 21:00 Fertilització en cítrics ecològics. Fertilitzants autoritzats. Analítiques de sòls, foliars i d'aigües de reg. Alfred Rubio - EEA Carcaixent
dimarts 25/06/1918:00 a 21:00 Tècniques d'esporga, d'empelt i ratllat en cultiu ecològic. Javier Furió - VAERSA. EEA Carcaixent