La producció ecològica és un sector d'alta qualitat , que presenta un increment tant en superfície amb un nombre d'operadors que treballen en aquest model i , una major demanda d'aquests productes per part dels consumidors.
En aquest curs s'explicarà la normativa europea de l' DO " Agricultura Ecològica " , els aspectes tècnics bàsics perquè els productors agrícoles puguin iniciar-se al cultiu. Entre altres temes, es desenvoluparan les tècniques de fertilitat orgànica, els principals indicadors de la vitalitat del sistema o els problemes sanitaris i les seves solucions ecològiques.
Aquest curs és gratuït i està homologat per facilitar la formació obligatòria requerida per l'organisme de control i certificació valencià ( CAE - CV ) , té una durada de 15 hores i l'assistència a la totalitat donarà dret a l'obtenció del corresponent certificat.
programadimarts 22/11/1610:30 a 12:00 Introducció a l'agricultura ecològica. Normativa. Vicente Bernia. Tècnic CAE-CV
12:00 a 13:30 Experiències locals en A.E. Leonardo Gómez. Agricultor expert en A.E.
dimecres 23/11/1610:30 a 13:30 Diversitat agrària I. Bardisses. Control d'adventícies. Alfons Domínguez. EEA Carcaixent
dijous 24/11/1610:30 a 13:30 Fertilitat de la terra. Fertilitzants autoritzats. Compostatge. Isabel Rosello. EEA Carcaixent
divendres 25/11/1610:30 a 13:30 Sanitat en cultiu ecològic. Plagues i malalties. José Serra. EEA Carcaixent
dimarts 29/11/1610:30 a 13:30 Diversitat agrària II. Rotacions. Associacions. La importància de les llavors. Josep Roselló. EEA Carcaixent