LLU2023-02. Actualitzar coneixements en les diferents tasques que realitzen els apicultors, com l'alimentació en temps de sequera, la multiplicació i selecció de ruscos, el control de la varroa, etc. és fonamental per a una millora de qualsevol empresa. A més, és convenient conéixer la normativa sobre la venda directa de la mel i quins són els resultats de les anàlisis de residus de productes fitosanitaris i de metalls pesants en la mel i subproductes.
programadimarts 14/11/2310:30 a 13:30 Alimentació de les abelles. Flora mel·lífera. Alimentació artificial enfront de la sequera. Jordi Hernándiz - Tècnic en producció agro-ecològica i apicultor
15:00 a 18:00 Multiplicació de ruscos. Generalitats. Renovació natural de reines. Eixamenament natural. Reproducció dirigida, tècniques, èpoques, etc. Jordi Hernándiz - Tècnic en producció agro-ecològica i apicultor
dimecres 15/11/2311:30 a 13:30 Digitalització aplicada a l'apicultura. Solució (variables monitorades); avantatges i inconvenients; com s'instal·la i com funciona; beneficis; evolució de l'apicultura a mitjà i llarg termini. David Muñoz Tirado - Global Bee Project S.L
15:00 a 18:00 Condicions higiènic-sanitàries de les explotacions apícoles. Venda directa de la mel. Normativa. Nieves Berná Serna -Veterinària del Servei de Control. Conselleria d'Agricultura
dimarts 21/11/2310:30 a 13:30 Sanitat dels ruscos. Principals plagues i malalties. Varroa destructor. Tècniques de control. Fernando Calatayud -Biòleg - ADS Apícola apiADS Montroi
16:00 a 18:00 Anàlisi de mel, pol·len i altres subproductes. Resultats quant a residus de productes fitosanitaris, metalls pesants, etc. Yolanda Picó -Professora de nutrició i bromatologia de la Universitat de València, Centre d'Investigacions sobre Desertificació CIDE - CSIC