La producció ecològica és un sector d'alta qualitat , que presenta un increment tant en superfície amb un nombre d'operadors que treballen en aquest model i , una major demanda d'aquests productes per part dels consumidors.
En aquest curs s'explicarà la normativa europea de l' DO " Agricultura Ecològica " , els aspectes tècnics bàsics perquè els productors agrícoles puguin iniciar-se al cultiu. Entre altres temes, es desenvoluparan les tècniques de fertilitat orgànica, els principals indicadors de la vitalitat del sistema o els problemes sanitaris i les seves solucions ecològiques.
Aquest curs és gratuït i està homologat per facilitar la formació obligatòria requerida per l'organisme de control i certificació valencià ( CAE - CV ) , té una durada de 15 hores i l'assistència a la totalitat donarà dret a l'obtenció del corresponent certificat.
programadilluns 09/05/1618:00 a 19:30 Introducció a l'horticultura ecològica. Normativa. Vicent Bernia. Tècnic del CAE-CV
19:30 a 21:00 Experiències locals. Luís Blasco. Agricultor expert de la comarca.
dimarts 10/05/1618:00 a 21:00 Fertilitat de la terra. Fertilitzans autoritzats. Compostatge. Isabel Roselló. IVIA- EEA Carcaixent
dimecres 11/05/1618:00 a 21:00 Diversitat agraria I. Bardisses. Control adventícies. Alfons Domínguez. IVIA- EEA Llutxent
dijous 12/05/1618:00 a 21:00 Sanitat en cultiu ecològic. Plagues i malalties. José Serra. IVIA- EEA Carcaixent
divendres 13/05/1618:00 a 21:00 Diversitat agrària II. Rotacions. Associacions. La importància de les llavors. Josep Roselló. IVIA- EEA Carcaixent